Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse


Bakgrund från svenskidrott.se: 

Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än av WHO rekommenderar*. Och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det. Därför har Svenska Spel och Riksidrottsförbundet startat initiativet Framåt för fler i rörelse! Målet är att bryta trenden med ökat stillasittande och passiv framtid. Och tillsammans kan vi göra stor skillnad.

I mars 2017 skrev Svenska Spel och Riksidrottsförbundet ett samarbetsavtal med målet att få fler människor i rörelse. För att uppnå det tecknas inte traditionella sponsoravtal med specialidrottsförbunden utan de ska bidra till utveckling av den strategiförändring som pågår inom idrotten. Inriktning på att motverka en stillasittande livsstil och få fler fysiskt aktiva genom hela livet väljs ut som område att arbeta gemensamt kring. Idrotten är ju givetvis en viktig del i att förändra denna livsstil och i satsningen vill vi driva på den utveckling som specialidrottsförbunden redan påbörjat i utvecklingsresan en ny syn på träning och tävling. Att använda deras kunskap och kreativitet, för att förändra sin verksamhet till att inkludera fler till att bli fysiskt aktiva genom hela livet.

Svenska Spel och Sveriges Akademiska Idrottsförbund - för fysiskt aktiva studenter

Sveriges Akademiska Idrottsförbund är självklart med i arbetet för minskat stillasittande och har tack vare samarbetsavtalet mellan Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tecknat ett eget avtal med Svenska Spel där pengarna kommer användas för att fler studenter ska kunna idrotta. 

Uppdaterad: 12 MAR 2018 09:51 Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten