Hoppa till sidans innehåll

Hoppning


Hästarna från 2017 kommer att uppdateras under våren med hästarna som används under student SM 2018


Amorita
Grundomgång

Sto född 2005. En av Smedstad Ridsportcenters nyaste hästar. Detta är en pigg häst som gillar att hoppa. Om ryttaren hjälper Amorita att hålla rytmen hoppar hon runt banan på ett okomplicerat sätt. Kan ridas med korta sporrar, men ej spö.


Livinga
Grundomgång

Livinga är ett sto född 2005. Förutom att hon är en väldigt vacker häst är hon också fantastiskt snäll. Livinga är ganska känslig i munnen och vill ha en ryttare som rider med en lugn hand. Hoppar gärna och alltid. Enkel att rida på hinder men kan ha en lite speciell teknik. Spö & sporrar är ok.


Bambina
Grundomgång

Bambina är ett sto född 1998 som är en väldigt rutinerad ridskolehäst. Troligen en av ridskolans mest okomplicerade hästar som hoppar jämnt och enkelt med såväl rutinerade som orutinerade ryttare. Bambina löser alla uppgifter sålänge ryttaren ser till att hålla en bra galopp.


Zunki
Grundomgång

Zunki är ett sto född 2008 som är positiv till allt arbete. Blir pigg vid hoppning då hon tycker det är väldigt roligt. Ryttaren behöver hjälpa till med stöd, rytm och balans mellan hinder, språnget löser hon själv. Sporrar & spö är ok.


 Codoz
Grundomgång

Codoz är en valack född 2007 som såväl rutinerade och orutinerade ryttare uppskattar att rida. Han är okomplicerad i allt men kräver en ryttare som engagerar honom till en bra galopp och håller ett fräscht tempo i hoppningen

 
Kipra
Grundomgång

Sto född 2003. En känslig häst för såväl ryttarens hjälper som omvärlden. Spö & sporrar är ok. Man behöver vara extra noga med att rama in och övertyga henne om att hon kan lita på sin ryttare.

 


Springbank
Grundomgång

Valack född 2007 e. Playtime ue. Irco Marco. En av ridskolans största hästar. Spö & sporrar är ok. Hoppar allt men kan vara lite tittig. Behöver ridas ihop och engageras för att bibehålla spänst och försiktighet.

 
Gravve
Grundomgång

Valack född 2004. Han är välutbildad och kan ”allt” i både hoppning och dressyr, men inte helt lättriden. I hoppningen trivs Gravve bäst om ryttaren håller om, sitter still i språnget och på ett tryggt sätt visar honom vägen. Gravve är känslig i munnen och vill att ryttaren rider med en lugn hand. Spö & sporrar är ok.


Qalypso
Grundomgång

Valack född 2007 e. Qalle. Har tävlat upp till 120 i hoppning. Ny som ridskolehäst. Spö & sporrar är ok. I hoppningen behöver han ridas i balans med kraft på bakdelen för att komma till sin rätt, kan annars bli slarvig.


Kairo
Semifinal

Valack född 2009. Ägare Carl-Fredrik Grönhagen. Stor och snygg häst. Spö & sporrar är ok. Hoppar snällt och okomplicerat, men kan bli stark om ryttaren inte rider ihop honom.

 
Piccolo
Semifinal

Valack född 2006 e. Briar ue. Chapman. Ägare Magnus Andersson . Piccolo är en taktmässig häst som hoppar väldigt trevligt. Han är lagom framåt men kan bli lite glad efter hindren. Spö & sporrar är ok.


 Cornelius
Semifinal

Valack född 2001 e. Montgomery. Ägare Magnus Andersson. Cornelius är en större modell av häst som är lättriden men känslig. Han har tidigare tävlat Msv dressyr och 120 cm hoppning. Spö & sporrar är ok.


Chandor RTG
Final

Valack född 2004 e. Landor S ue. Caletto I. Ägare Magnus Andersson. Chandor är en storgalopperad och känslig häst som kan bli något stark. Han har tidigare tävlat upp till 130 cm hoppning. Spö & sporrar är ok.

Uppdaterad: 29 JAN 2018 10:22
Skribent: Ylva Norrby
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten