Hoppa till sidans innehåll

Hoppning


Balousconi Flowerfield
Grundomgång

Valack f. 2009

Ägare: Nina Simonsson
"Coco" är en häst med stor personlighet som vill göra sina ryttare till lags. För bästa anridning rids han lite utåtställd i svängarna, med mycket ben! Sitt stadigt i sadeln och hjälp honom på bästa sätt så kommer han hjälpa dig hela vägen runt. Han älskar att hoppa! Till salu.
Spö/sporrar: Kan ridas med spö.

 

Capri G
Grundomgång
Sto f. 2011

Ägare:
Victoria Tidlund
Capri är ett 8 årigt sto efter Bravour ue Manhattan och är ca 173 cm i mankhöjd. Har tävlat 130 som femåring. Hon stannar inte på hinder men behöver ganska mycket ben för att kunna komma rätt på hindret.
Spö/sporrar: Går bra att rida med både sporrar och spö.


 

Celine Flowerfield
Grundomgång

Sto f. 2006

Ägare: Nina Simonsson
Celine är en trevlig häst som kan tända till i hoppningen. Kan vara tittig första gången inne på banan, rid vänligt men bestämt så kommer det gå super. Håll alltid om, hon är en häst som vill känna stödet från sin ryttare hela vägen fram. Till salu. 
Spö/sporrar: Kan ridas med spö. 

 

Donatello
Grundomgång
Valack f. 2009
Ägare: Jenni Engstedt
Påhittig och trygg häst. Tycker det är otroligt roligt att arbeta och hoppa. Har man bra tempo och skänklarna kring så hoppar han allt. Kan hoppa stillastående om tempot blir för dåligt/han vill titta på hindret, därför bäst att låta honom se alla konstigheter innan man ger sig på hindret. Hoppar även om avståndet blir knasigt.
Spö/sporrar:  Rids med spö.

Ezmeralda 
Grundomgång

Sto f. 2008

Ägare: Elin Abrahamsson 
Ezmeralda är pigg och glad, men med en räv bakom varje öra. Hon kan vara lite tittig på vissa hinder, men brukar hoppa allt om man ramar in ordentligt med skänkel.

Spö/sporrar: Rids ej med sporrar.

 

Hills race
Grundomgång
Sto f. 1996

Ägare: Kajsa Thörneby (Stig Olsson)
Ett litet härligt sto som älskar att hoppa. Hon är snabbt på hindren och man får inte bromsa upp henne för mycket. Brukar alltid hoppa men tvekar hon så bara driv på lite. Hon är tyvärr lite stark i munnen och kan ha svårt att byta till höger galopp. Har lånats ut några år till Student-SM och även ett VM.

Spö/sporrar: Går bra med spö och sporrar (brukas ridas med spö)


 

Jawisst T.H.
Grundomgång

Valack f. 2008

Ägare: Beatrice Westén

Älskar att hoppa och kan bli lite pigg och ökar gärna mot hindrena. Kan vara något tittig och spänd ibland, ett tips är att bryta mönstret genom att böja igenom innersidan så han måste balansera upp sig själv och fokusera på det istället. Kan bli lite stressad och nästan stänga av om man går på för hårt, så försök lura honom att göra det du vill istället om han är ofokuserad.

Spö/sporrar: Rids gärna med sporrar och spö men använd dem med måtta.

Ninja
Grundomgång

Sto f. 2009

Ägare: Emma Thuresson

Ninja är ett sto med mycket personlighet och integritet. Hon gör alltid sitt bästa. Hon lyssnar mycket på sitsen och trots att det är en liten häst är det ganska mycket att rida. Hon vill att ryttaren rider mjukt och stöttar henne.
Spö/sporrar: Kan ridas med spö

Pandora
Grundomgång

Sto f. 2011

Ägare: Stefan Frank
Pandora är ett svenskt halvblod. Ägaren är även uppfödare och har tävlat henne i fälttävlan och hoppning. Hon kan bli rädd för småsaker men hon är mycket ärlig på hinder. Man måste sitta still och vara lugn i sadeln annars drar hon lätt iväg. Rolig att rida går lätt på tygeln.
Spö/sporrar:  Spö kan man använda men inte sporrar.


 
Ferolo

Semifial
Valack f. 2010

Ägare: Linda Westergaard

Ferry kom till ägaren i augusti 2018 från ett tävlingsstall när han inte kunde prestera 1.60 utan började riva ut sig på 1.30. Han älskar verkligen hoppningen men är även villig att lära sig mer inom dressyren. Han kan vara lite slö om han inte har någon motivation och kräver en del skänkel för att komma fram.
Spö/sporrar: Rids med fördel med spö, sporrar är valfritt.

Tanglewood Alfie

Semifinal

Valack f. 2000
Ägare: Beatrice Westén
Alfie är väldigt känslig och välriden, och en stjärna på att hoppa. Tävlar 3* fälttävlan, så han tänker själv vad gäller hinder och reder ut de flesta situationer så länge du har en god grundgalopp. Han kan bli kort och snabb i gången ibland, så prio ett är att få honom rund och komma till arbete. Försök väga av kontinuerligt stöd med skänklarna till en väldigt mjuk men stadig hand. 

Spö/sporrar: Rids med fördel med sporrar.. Använd spö med försiktighet.

Troopers Lucy Penny
Semifinal
Sto f. 2012

Ägare: Annette Sjöstrand  

Lucy älskar att arbeta och speciellt att hoppa. Hon kan ha mycket överskottsenergi men bara ryttaren håller sig lugn så löser det sig fint. Hon blev inriden som 4 åring och är därför lite efter i utbildningen. Hon behöver en duktig ryttare som kan balansera upp henne i svängarna. Hon hoppar med mycket kraft och rygg så ryttaren behöver sin balans. Hon tvekar inte på hinder men vet inte ryttaren vad den vill så tar hon över.

Spö/sporrar: Rids idag med sporrar och fungerar bra med det.

E Wellie
Final

Valack f. 2009

Ägare: Annette Sjöstrand

"Ville" är 10 år, 173 cm, välriden och balanserad. Lyssnar bra och är väldigt ärlig. Trots hans storlek kan han ridas av både kortare som längre ryttare.

Spö/sporrar: Behöver sporrar (till skarpare svängar) samt ett spö för att få framåtbjudning
Uppdaterad: 04 MAJ 2018 14:00

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten