Hoppa till sidans innehåll

Dressyr


Hästarna från 2017 kommer att uppdateras under våren med hästarna som används under student SM 2018


Kipra
Grundomgång

Sto född 2003. En känslig häst för såväl ryttarens hjälper som omvärlden. Sporrar är ok. Behöver ridas med mjuk och stadig hand samt mycket skänkel för att hon ska komma till sin rätt.


Livinga
Grundomgång

Sto född 2005 som är en av Smedstad Ridsportcenters nyaste hästar. Sporrar är ok. Trevlig och arbetsvillig i dressyren. Livinga är känslig i munnen och vill bli riden med en stilla hand.


Qalypso
Grundomgång

Valack född 2007 e. Qalle. Har tävlat upp till 120 i hoppning. Ny som ridskolehäst. Sporrar är ok. En lättriden häst i dressyr om man från början är noggrann med att rida honom fram för skänkeln.


Zunki
Grundomgång

Sto född 2008 som är positiv till allt arbete.  Sporrar är ok. Utbildad upp till LB dressyr.  Har mycket framåtbjudning men behöver stöttade ridning från ryttaren för att hålla sin balans och en jämn takt.

 
Marcus
Grundomgång

Valack född 2006. Tycker inte om när andra hästar kommer för nära honom, så var extra noga med avstånd till Marcus på framridningen. Marcus behöver ridas med mycket ben och en stilla hand, kan vara svårt att få honom att ta stöd på bettet. Sporrar är ok.

 
Poppelgårdens Romantic Ronja
Grundomgång

Sto född 2003 e. Blue Horse Don Romantic ue. Mon Ami. Går till vardags under namnet Ronja. Ronja är en nybliven ridskolehäst och mycket trevlig att rida. En känslig och energisk liten häst med stora gångarter och mycket framåtbjudning. Sporrar är ok.

 
Springbank
Semifinal

Valack född 2007 e. Playtime ue. Irco Marco. En av ridskolans största hästar. Sporrar är ok. För att komma till sin rätt och inte bli för hög i nacken behöver han ridas framåt med en stilla hand.

 
Codoz
Semifinal

Valack född 2007 som såväl rutinerade som orutinerade ryttare uppskattar att rida. Sporrar är ok. Välutbildad i dressyr, har tävlat upp till LA:3 och kan glänsa med en ryttare som tar fram hans framåtbjudning.


 Kairo
Final

Valack född 2009. Ägare Carl-Fredrik Grönhagen. Stor och snygg häst. Sporrar är ok. Mycket okomplicerad för ryttare som rider mjukt och följsamt. Har stora och jämna gångarter utbildad upp till MsvC dressyr.

Uppdaterad: 29 JAN 2018 10:24
Skribent: Ylva Norrby
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten