Hoppa till sidans innehåll

Engagera dig


Sveriges Akademiska Idrottsförbund är studentidrottens paraplyorganisation och en del av svensk idrott. Vår vision är att svensk studentidrott ska vara det självklara valet för studenter som idrottar och att alla studenter ska kunna idrotta på sin ambitionsnivå. För att uppnå detta arbetar vi för att stärka studentidrottsföreningarna på landets lärosäten, öka andelen fysiskt aktiva studenter, främja kombinationen av elitidrott och studier, skapa framgångsrika samarbeten och en långsiktig, stabil finansiering.

 

Lediga tjänster

Vi har tyvärr inga lediga tjänster just nu. 

 

Praktikplats 

Vi har som mål att varje år ta emot minst en praktikant. Som praktikant hos oss får du värdefull erfarenhet av att arbeta på förbundsnivå. Erfarenheten blir extra bred eftersom vår verksamhet innefattar många olika idrotter samt olika nivåer; allt ifrån motionsverksamhet lokalt till nationell och internationell elitverksamhet. Beroende på din utbildning finns diverse olika arbetsområden för dig som praktikant:

  • Föreningsutveckling och utbildning (föreningsbesök, utbildningar, arbete med Idrottslyftet, med mera).
  • Hälsa (delta vid nätverksträffar, inhämta kunskap om forskning som är relevant för studenter).
  • Nationell och internationell tävlingsverksamhet (till exempel planering och genomförande av Student-SM och förberedelser för internationella mästerskap).
  • Kommunikation (nyhetsbrev, hemsidor och sociala medier).
  • Idrottspolitiskt arbete.
  • Administration

Vår breda verksamhet gör det möjligt för oss att delvis anpassa dina arbetsuppgifter efter ditt utbildnings- och intresseområde. 

 

Möjlighet att skriva uppsats eller examensarbete

Eftersom vi är ett akademiskt idrottsförbund vars största fokus är idrott och studier, erbjuder vi gärna studenter möjligheten att skriva examensarbete eller uppsatser på uppdrag av förbundet. Tidigare uppsatser har skrivits inom bland annat idrottsvetenskap, sports management samt folkhälsovetenskap och handlat om studenters fysiska aktivitet och inaktivitet, nyttan med studentidrotten och vad som lockar människor att delta i studentidrott. Exempel på områden att skriva uppsats inom i framtiden är fysisk aktivitet och dess påverkan på studenters hälsa, kognitiva förmågor eller studieresultat, men andra förslag och idéer är självklart också välkomna. 

 

Förtroendeuppdrag

Liksom alla förbund och ideella organisationer styrs Sveriges Akademiska Idrottsförbund av en styrelse, kommittéer och arbetsgrupper. Styrelsen väljs vid Förbundsmötet i oktober jämna år och föreslås av valberedningen, men kommittéerna är öppna att gå med i när som helst, förutsatt att behov finns. De kommittéer som finns är föreningsutvecklingskommittén, förbundsutvecklingkommittén, tävlingskommittén, kommittén för fysisk aktivitet, hälsa och studier, internationella kommittén samt kommunikationsgruppen.

Vill du veta mer eller engagera dig i förbundet på något sätt? Kontakta oss på This is a mailto link med eventuella frågor samt en kort beskrivning av dig själv, på vilket sätt du är intresserad av att engagera dig och varför du skulle vilja engagera dig inom Svensk studentidrott. Det går även bra att ringa oss på 010-476 54 90. 

För dig som vill engagera dig i styrelsen så finns kontaktuppgifter till valberedningen här. 

Här finns information från valberedningen till alla ordförande och föreningar inför styrelsevalet i oktober 2018 och här kan du läsa mer om vad det innebär att vara engagerad i studentidrottens förbundsstyrelse. 

Såhär säger Christopher, en av våra styrelseledamoter, om sitt uppdrag: 

Jag är med i styrelsen för att få vara med och påverka vad och hur förbundet ska utvecklas för att stärka sin roll inom idrottsrörelsen och verka för att studenter ska röra sig och finna glädje tillsammans samtidigt som de utövar idrott.

Jag får jättemycket tillbaka i form av nya tankar, idéer och diskussioner. Att få ge tillbaka till idrotten då jag själv varit en del av idrottsrörelsen sen barnsben. Att hjälpa till precis som andra hjälpte till när jag var aktiv.

Jag känner att jag bidrar med att utveckla och att modernisera förbundet. Är den i styrelsen som varit elitidrottare och ser utvecklingen med elitidrottsperspektiv.

Jag bidrar också med att förflytta förbundet på den digitala sidan.

Uppdaterad: 13 AUG 2018 16:25 Skribent: Josefin Trogen

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten