Hoppa till sidans innehåll

Vi rekryterar!

2018-07-04 09:48
Är du en stjärna på kommunikation med stort intresse för idrott? Då vår nuvarande förbundskoordinator och kommunikatör ska vara tjänstledig söker vi en vikarie. Tjänsten är på heltid under ett år. Läs mer nedan!
 • Uppdaterad: 2018-07-04 11:01

Då vår nuvarande förbundskoordinator och kommunikatör ska vara tjänstledig söker vi en vikarie. Tjänsten innehåller kommunikation, ekonomiarbete och administrativa uppgifter och är ett vikariat på heltid. Den är placerad på kansliet i Uppsala fram till 31 december 2018 och därefter på Idrottens Hus i Stockholm.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla innehållet på våra kommunikationsplattformar i samarbete med våra medlemsföreningar. Du vill ta ansvar för det löpande kommunikationsarbetet och kan arbeta självständigt. Du är en stjärna på kommunikation som kan göra oss bättre på att tala om vad vi gör och vad studentidrotten bidrar med! Du känner väl igen dig i vår värdegrund: glädje, respekt, öppenhet och engagemang.

 

Arbetsuppgifter

 • Leda och samordna förbundets kommunikation, internt och externt
 • Skapa innehåll till, samt dirigera och utveckla våra digitala kanaler
 • Utformning av texter, trycksaker och digital media
 • Söka och initiera samarbeten med externa parter
 • Ekonomiarbete såsom löneadministration, fakturering och löpande bokföring
 • Vissa administrativa uppgifter

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, flexibel, engagerad och:

 • har lämplig universitets- och högskoleutbildning inom kommunikation, PR eller journalistik
 • har praktisk erfarenhet av kommunikations- och mediearbete
 • har fallenhet för att skriva och kommunicera både på svenska och engelska
 • har erfarenhet av ekonomi och administration
 • är serviceinriktad, noggrann och har god organisationsförmåga
 • har en förmåga att lätt knyta och upprätthålla kontakter med andra människor

 

Meriterande
Vi tror att du som söker har kunskap och erfarenhet av den svenska idrottsrörelsen eller andra ideella organisationer. Vi tror också att dina egna erfarenheter från högskola eller universitet inte ligger så långt borta i tiden. Eftersom ditt arbete kräver användning av olika typer av verktyg bör du ha goda kunskaper inom sociala medier, Adobe-programmen, verktyg för nyhetsbrev och pressmeddelanden samt bokföringsprogram (helst Visma).

 

Omfattning/villkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 31 augusti 2019 med möjlighet till förlängning. Tillträde sker snarast. Förbundet är anslutet till Arbetsgivaralliansen och tillhör bransch Idrott. Vi erbjuder utöver en meningsfull arbetsplats möjligheten att styra din arbetstid, friskvårdsbidrag, träning på arbetstid samt en veckas extra semester per år.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 12 augusti 2018 via e-post till This is a mailto link. Vi behandlar ansökningar löpande.

För frågor, kontakta t.f. generalsekreterare Cecilia Olsson på 073-321 07 51.

 

Om förbundet

Sveriges Akademiska Idrottsförbund är ett nationellt idrottsförbund som tillhör Riksidrottsförbundet. Vi samordnar och företräder idrottsföreningar vid universitet och högskolor i hela landet genom tävlingar, utbildningar och påverkansarbete, nationellt och internationellt. Förbundet har 105 medlemsföreningar och närmare 60 000 medlemmar. Vårt mål är att vara det självklara valet för studenter som idrottar!

 

Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten