Hoppa till sidans innehåll

Vinteruniversiaden 2019 närmar sig

04 FEB 2019 08:35
Vinteruniversiaden närmar sig och Cecilia Västgård, tävlingsansvarig på Sveriges Akademiska Idrottsförbund, har varit på plats i värdstaden Krasnojarsk. - Och vi vill såklart veta mer om hennes intryck och förväntningar inför mästerskapet.
  • Skapad: 04 FEB 2019 08:35

Universiaden är en av världens största multiidrottstävlingar och kallas även för ”student-OS”. Tävlingen hålls vartannat år och är uppdelad i en Sommar- och Vinteruniversiad. 2019 års Vinteruniversiad går i Krasnojarsk, Ryssland, den 2-12 mars. Sveriges Akademiska Idrottsförbund kommer att skicka iväg en rekordstor trupp på 110 personer som representerar svensk studentidrott.

Cecilia Västgård, tävlingsansvarig på Sveriges Akademiska Idrottsförbund, har varit på plats i värdstaden Krasnojarsk - Och vi vill såklart veta mer om hennes intryck och förväntningar inför det stundande mästerskapet.

Vad kan förväntas av Vinteruniversiaden 2019, som tävlingsarrangemang?
– Ryssland är en van arrangör av stora idrottsevenemang; både OS, VM och Universiader. Jag känner mig trygg med att det kommer bli ett fantastiskt evenemang efter att ha varit på inspektionsmöte i slutet av föregående år, berättar Cecilia Västgård, tävlingsansvarig på Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Hur skulle du säga att Krasnojarsk är som värdstad?
– Staden Krasnojarsk är nog för många en rätt okänd stad, men är däremot en välkänd idrottsstad och har över 120 000 universitetsstudenter, vilket gör den till en passande värdstad för ett idrottsevenemang för studenter. Flertalet befintliga arenor har renoverats och nya arenor har byggts, samtliga ligger centrerat i staden vilket är bra för de aktiva. Att Krasnojarsk ligger i Sibirien gör även att man känner sig trygg med att det kommer finnas tillräckligt med snö för att kunna arrangera tävlingar  i världsklass.

Något att tänka på i packningsväg för de som ska tävla?
– Varma kläder! Krasnojarsk ligger som sagt i Sibirien där det verkligen är vinter när det är vinter, så varma kläder är att föredra. Är man ovan att sova borta med flera boendes i samma lägenhet och rum så kan öronproppar och sovmask vara bra att ha med för en god sömn, vilket är viktigt under tävling. Jag hoppas en och annan utövare även tar med sig lite studielitteratur för att inte helt glömma av sina studier när de är borta, menar Cecilia Västergård med glimten i ögat.

Vi önskar Cecilia och övriga i "Team Sweden" stort lycka till borta i Ryssland!

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten