Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Jigerström

Välkommen till en ny termin!

21 AUG 2019 08:29
Som studentidrottsförening byts styrelser och medlemmar frekvent ut varje år om inte varje termin. Vi har listat sex steg som gör att du eller din efterträdare kommer väl in i studentidrottsvärlden!
 • Uppdaterad: 21 AUG 2019 08:29

 

1. LOK-stöd

Er förening kan ansöka om LOK-stöd och få pengar till er förening, ansökningar sker alltid den 25 februari och 25 augusti. 

Vad är LOK-stöd mer exakt? Det är ett statligt lokalt aktivitetsstöd. LOK-stöd är ett bidrag som stödjer idrottsföreningars verksamhet för ungdomar i åldern 7-25 år. Bidraget beräknas på antal aktivitetstillfällen, antal deltagare och antal ledare under en period. Ni registrerar dessa och rapporterar sedan ansökan till Riksidrottsförbundet (RF) via IdrottOnline. Läs mer här.

 

 

2. Fb-grupp

Glöm inte att bjuda in nya styrelsemedlemmar i Sveriges Akademiska Idrottsförbunds egna Facebook-grupp ”Vi i studentidrotten”. En grupp för personer verksamma i studentidrotten. Där ges tips både från förbundet men också medlemmar emellan. Du hittar sidan här! 

 

 

3. Överlämning

En bra överlämning kan vara avgörande för hur nya styrelsemedlemmar tar sig an kommande uppdrag. En bra grundregel är att lämna över allt dokument som beskriver det arbetet som påbörjats, för att inte uppfinna hjulet på nytt. Vilken riktning och vision har föreningen satt? Vilka utmaningar och möjligheter finns i föreningen att jobba vidare med? Gör därefter en tydlig punktlista vad er nya styrelsemedlem bör göra i början av uppdraget. Det kan handla om att, steg 1: läsa om er verksamhet, steg 2: besöka en av föreningens aktiviteter osv.


En sådan tydlig lista hjälper er nya styrelsemedlem att snabbare komma igång i verksamheten. Du som gör överlämningen, ha gärna en uppföljning så känner sig den nya personen extra "pepp" och välkommen inför sitt nya upptåg.

Finns ingen överlämningsstrategi i din förening? Tänk på att du som ny kan arbeta proaktivt till när du ska göra en överlämning i framtiden. Dokumentera därför varje fundering eller dokument som du tog del av i början av ditt uppdrag och skapa på så vis en överlämningslista som kan leva över en längre tid i er förening.

 

 

4. Nyhetesbrev

Ett annat tips är att anmäla dig till förbundets nyhetsbrev här.  Då får du den senaste informationen som är bra för er förenings utveckling. 

 

 

5. Idrottslyftet

Du kan söka olika ekonomiska bidrag till din förening, t ex. genom Idrottslyftet. Nästa ansökningsperiod för Idrottslyftet öppnar den 1 september och stänger den 1 oktober.

Tidigare föreningar har sökt pengar för olika sammankomster (ni kanske vill erbjuda en kostutbildning till era medlemmar eller dyl.) eller önskar ni att skapa video eller fotomaterial om er förening? Då kan ni söka pengar och sätta era idéer i verk.

Läs mer här hur du går tillväga och exempel på projekt du kan söka. 

 

 

6. Dina kontaktpersoner

Du kan alltid vända dig till Sveriges Akademiska Idrottsförbunds kansli, som hjälper dig med dina funderingar. Kansliet sitter i Idrottens Hus, Skanstull i Stockholm och har följande fem anställda:

Fredrik Ginsby är din föreningskonsulent, och kan besvara frågor som rör både specifika och generella föreningsfrågor, t.ex LOK-stöd och Idrottslyftet mm. Fredrik har även hand om Studentidrottsforum. Kontakuppgifter: This is a mailto link & tel: 010-476 54 94

Cecilia Olsson är utbildningsansvarig på förbundet och har hand om frågor som rör all typ av utbildning. Vilka utbildningar erbjuder förbundet? Söker du en specifik kunskap? Hör av dig till Cecilia så hjälper hon dig rätt.  
Kontakuppgifter: This is a mailto link & tel: 010 - 476 54 92

Adam Stigborn är tävlingsansvarig. Vill du och din förening arrangera ett Student-SM, eller har du frågor som i allmänhet rör tävlingsverksamhet, tveka ej att kontakta Adam. Kontakuppgifter: This is a mailto link & tel: 076-824 21 45

Emmie Sandberg är kommunikationsansvarig och förbundskoordinator. Emmie har hand om all kommunikation och står till förfogande om du har några funderingar kring ämnet. Vill du tipsa något om din förening eller har annan information som förbundet kan uppmärksamma i sina kanaler, hör av dig! Kontakuppgifter: This is a mailto link & tel: 010 - 476 54 95

Johanna Olsson, generalsekreterare, är till ditt bemötande för generella frågor. Kontakuppgifter: This is a mailto link010 - 476 54 91

 

Händer framöver inom svensk studentidrott

 • 25 augusti. Deadline för ansökan av LOK-stöd för våren 2019
 • 4-7 september. Student-EM i rodd, Jönköping
 • 1 oktober. Deadline för ansökan av Idrottslyft
 • 10 oktober. Deadline anmälan Studentidrottsforum samt deadline nomineringar till årets utmärkelser
 • 31 oktober. Deadline för ansökan om att arrangera Student-SM
 • Oktober/nov. Grundutbildning för tränare, Lund och Linköping
 • November. Student-SM futsal, Göteborg
 • 16-17 november. Studentidrottsforum, Göteborg
 • Mars 2020. Studentidrottens styrelseutbildning
 • April 2020. Studentiaden, Jönköping
Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten