Hoppa till sidans innehåll

#timeout

2017-11-24 10:40
I veckan publicerades uppropet #timeout som en förlängning av #metoo inom idrottsrörelsen. Över 2200 kvinnor har skrivit under.
  • Uppdaterad: 2018-04-03 09:40

Sveriges Akademiska Idrottsförbund står enade med den övriga idrottsrörelsen i arbetet för en jämställd och inkluderande idrott, och stöttar hundraprocentigt Riksidrottsförbundets arbete och uttalanden kring uppropet.

-        Inom såväl idrotten som akademin är det nolltolerans mot övergrepp och trakasserier och vi på svensk studentidrott ställer oss självklart bakom det arbete som bedrivs för att förhindra att det förekommer inom idrottsrörelsen likväl som i någon annan del av samhället, säger ordförande Sture Espwall.

Alla former av övergrepp, trakasserier, hat eller hot är oacceptabelt och upprop som #metoo och #timeout måste tas på allvar och med ett gemensamt ansvar.

-        Idrotten är inte en egen oas utan en del av övriga samhället. Självklart begås olika typer av övergrepp här också, och #metoo och #timeout är kanske det som kan göra så att vi verkligen inser nödvändigheten av att skapa en jämställd och inkluderande idrott. Det positiva är att idrotten redan innan uppropet har påbörjat detta arbete, för att skapa en inkluderande och jämställd idrott, och studentidrotten är självklart med på tåget. Det är dags att vi tillsammans – men också var för sig – fortsätter arbetet med att förändra de strukturer som finns och förhindra att fler övergrepp sker. Vi måste alla ta ansvar och våga säga ifrån om något sker, säger generalsekreterare Cecilia Olsson.

 

Mer information om #timeout finns på följande länkar:

https://www.rf.se/Allanyheter/tillsammansmasteidrottentaansvarforforandring/

https://www.svd.se/kallur-vill-delta-i-idrottens-metoo-upprop/om/sport

 

Webben Inkluderande idrott har massor av fakta och många bra övningar för att komma igång med diskussioner i sin förening:
https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisu/generell/organisation/inkluderande-idrott/

Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten