Hoppa till sidans innehåll

Summering av Studentidrottsgalan och förbundsmötet 2018

19 OKT 2018 11:23
I helgen ägde Studentidrottsgalan och förbundsmötet rum i Jönköping. Förutom gala och årsmöte arrangerades workshops, föreläsningar och såklart idrottsaktiviteter.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2018 11:23

Frida Börnfors, representant från Teknologkårens IF (TIF) i Lund, hur var helgen?

 – Jag pratade lite med TIF-gänget på vägen hem och vi alla var väldigt nöjda. Det känns som att vi blev inspirerade och förstod att vi är en del av studentidrotten, att TIF inte bara är en ensam förening i Lund utan en del i ett stort nätverk. Jag tror att vår ordförande tar med sig mycket om styrelsearbetet, t.ex. om bidrag, utbildningar och att det finns stöd att få från de olika förbunden. Samt vår sim-ordförande som blev väldigt intresserad av SAIF och pratade med styrelsen om kommittéengagemang.

Cecilia Olsson, generalsekreterare på Sveriges Akademiska Idrottsförbund, hur skulle du summera helgen?

 – Entusiasm är mitt första ord som kommer upp. Föreningarna visade verkligen engagemang under både förbundsmöte och workshops, vilket resulterade i en del förändringar. De tog chansen att påverka svensk studentidrott, och det gläder mig något enormt.

 – JUSA som var lokala arrangörer styrde helgen med bravur och bjöd på roliga aktiviteter, allt från musik-quiz till fysisk aktivitet och för att inte glömma en studentgala med sång och utdelning av årets utmärkelser.

Du nämnde att föreningarna påverkade till förändringar?

 – Ja, stadgarna reviderades bland annat, som efter årsmötet fick ökad fokus på jämställdhet och mångfald.

Vad tar du med dig från helgen?

 – Förutom alla fina samtal med våra föreningar (oj vad de gav energi!), var Malin Rapps föreläsning om motivation oerhört givande. Sen måste jag skicka med ett extra tack till förbundsmötets ordförande, Anna Iwarsson, som på ett proffsigt och pedagogiskt sätt ledde oss igenom årsmötet, säger Cecilia Olsson.  

 

Tre höjdpunkter som summerar helgen:

  1. Ett förbundsmöte som engagerade medlemmarna i frågor om jämställdhet och mångfald
  2. Ett väl genomfört arrangemang med en studentidrottsgala som delade ut utmärkelser för årets foto som gick till Amanda Tholin, JURA samt årets förening som gick till Campushallen i Linköping.
  3. Alla diskussioner från både workshops, föreläsningar och under pauser, som gav nya reflektioner för studentidrottens framtid. 

 

 

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten