Hoppa till sidans innehåll
Fr v. Linn Bergstrand, Erik Björkman, Peter Huotila, Astrid Wetterström, Sture Espwall, Tina Nilsson, Christopher Svensson, Kristian Stålberg

Ny styrelse för Sveriges Akademiska Idrottsförbund

17 OKT 2018 17:56
I helgen ägde en av studentidrottens viktigaste mötesplatser rum när representanter från hela Sverige samlades i Jönköping. Förutom den årliga Studentidrottsgalan präglades helgen av förbundsmötet, som hålls vartannat år.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2018 17:56

Jag tycker att SAIF:s årsmöte visade upp vad demokrati och delaktighet handlar om i praktiken.

Sture Espwall, ordförande i Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF), hur skulle du beskriva förbundsmötet?

– Jag tycker att SAIF:s årsmöte visade upp vad demokrati och delaktighet handlar om i praktiken. Ombud som var väl insatta i årsmötesfrågorna var både nyfikna och frågvisa på ett positivt sätt.

Hur ser den nya styrelsen ut efter förbundsmötet?

– Förutom jag själv, finns Erik Björkman, Astrid Wetterström, Tina Nilsson, Peter Huotila, Christopher Svensson kvar från den tidigare styrelsen. Nyvalda är Linn Bergstrand och Kristian Stålberg. Vi har just nu en vakans på en styrelseplats. Där behöver styrelsen och den nyvalda valberedningen ha en dialog om hur det kan lösas på bästa sätt.

Och vilka lämnade styrelsen?

– Det gjorde Erwin Apitzsch, Lovisa Svensson och Hillevi Eilard. Erwin blir dock kvar i den nya valberedningen och både Lovisa och Hillevi har redan visat intresse för att jobba vidare inom SAIF men då inom något utskott. Erwin är också numera vald till hedersledamot i SAIF! Jag har förhoppningen om att alla tre, på olika sätt, kommer att fortsätta bidra med sina olika kompetenser till SAIF och studentidrotten i Sverige.

 Hur ser du på studentidrottens framtid och er roll som styrelse?

–  SAIF och studentidrott är bilden av idrott när den är som bäst. En härlig mix av både fysiska aktiviteter och hälsa tillsammans med mer elitinriktad idrott. SAIF sticker också ut som medlemsförbund så till vida att vi åter rekryterar gruppen 20-30-åringar till idrottsfamiljen. Den nya styrelsen har fått förtroende att leda utvecklingen av studentidrotten i Sverige de kommande två åren, en utmaning och ett uppdrag som vi alla känner oss motiverade att axla och ta vidare till nya höjder!

Avslutningsvis, hur tycker du helgen varit i sin helhet? 

– Jag tycker att Jönköping som stad var en perfekt ort att genomföra årsmöte och Studentidrottsgala i. Bra logistik, nära till allt och ett makalöst bra värdskap från vår lokala studentidrottsförening JUSA. Allt har fungerat perfekt! Jag ser redan nu fram emot Student-EM i Rodd i Jönköping i september 2019. 

Är du nyfiken på att ta del av Sveriges Akademiska Idrottsförbunds arbete det gångna året, finns vår årsresumé här: Årsresumé 2017-2018

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten