Hoppa till sidans innehåll

Gruppträningsbingo - vad är det?

13 MAR 2019 11:01
Vår förening MittLivsStiL (StiL) har under en period testat gruppträningsbingo för att väcka uppmärksamhet för fler av deras gruppträningsaktiviteter. Vi har pratat med Jonas Abrahamsson, verksamhetschef på StiL i Luleå, om hur projektet gått.
  • Skapad: 13 MAR 2019 11:01

Hur såg upplägget ut för gruppträningsbingo hos er?

 Tidsramen har varit ca 3 månader och alla får vara med. Vi ville uppmärksamma alla våra olika gruppträningspass och få våra medlemmar att bryta mönstret av att kanske alltid gå på ett och samma pass. För varje pass fick deltagaren en stämpel och den som först lämnade in full bingobricka vann en surfplatta (värde 1795kr). I övrigt lottade vi ut en massa priser till fler som också lämnat in full bricka (presentkort på massage, väskor, goodiebags osv.), säger Jonas Abrahamsson och fortsätter:

Det var nog ett femtiotal som hämtade ut bingobricka, ett tjugotal som lämnade in full bricka (varav en person lämnade in två fulla brickor), den som var först att lämna in full bingobricka gick ”all-in” och tränade 2-3 pass om dagen (vilket kanske inte är jättebra och något vi ska uppmuntra till).

Kommer ni att köra en ny omgång?

– Ja, vi kommer absolut köra en ny omgång till hösten. Det var mycket uppskattat bland medlemmarna och alla uttryckte precis vad vi ville åstadkomma, det vill säga ”-Gud va kul att testa det här passet, det skulle jag aldrig ha gjort annars" eller "det här ska jag fortsätta gå på!”. Det blev dessutom ett naturligt snack mellan instruktör och deltagare efter passen när brickor skulle stämplas, säger Jonas Abrahamsson.

Jonas tips till andra föreningar som skulle vilja prova något liknande:

  1. Ha tydliga ramar för vad som gäller, tidsperiod, hur många pass man max får köra per dag. 
  2. Annonsera inte vinnaren förrän tidsperioden är slut – då håller man intresset uppe. 
  3. Påminn hela tiden (under perioden) att bingobrickan finns tillgänglig och vad man kan vinna – eftersom det är en ganska lång tidsperiod fick vi många som hoppade på tåget under vägen. Vi hade även många kompisgäng som tävlade internt.
  4. Köp in ett gäng roliga stämplar som instruktörerna kan variera mellan när det ska stämplas.
Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten