Hoppa till sidans innehåll

För dig som vill kombinera elitidrott och studier

03 APR 2018 09:38
Den 15 april stänger anmälan till höstens utbildningar, så det är hög tid att börja fundera på vad du ska söka! Här nedan hittar du dessutom många andra matnyttiga länkar för dig som är elitidrottare och vill börja (eller redan har börjat) studera.
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 09:44

Dala Sport Academy - för dig som är aktivt elitsatsande på en prestationsnivå av landslagsklass, nationell toppnivå eller strax under, alternativt att du har utvecklingspotential och en långsiktig ambition att utvecklas mot elit. Du är elitaktiv inom cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och triathlon. Sista ansökningsdag är 31 maj (15 april för skidorientering) men om du samtidigt vill söka utbildning vid Högskolan Dalarna behöver du göra det senast den 15 april! 

Antagning.se - all information om och även där ansökan till högskole- eller universitetsstudier görs. 

Svenskidrott.se - under fliken Elitidrott finns ytterligare en flik om Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga Lärosäten, vilket är universitet och högskolor som blivit utsedda av Riksidrottsförbundet att arbeta extra med elitidrott och studier genom tex idrottsforskning, att erbjuda elitidrottande studenter anpassad studiegång eller andra möjligheter för att kunna kombinera sin elitidrottssatsning med eftergymnasiala studier. Här hittar du också information om hur du går till väga för att bli registrerad som elitidrottare på lärosätet. Observera att du även behöver ansöka via antagning.se (se ovan) för att komma in på utbildningen. 

Samtliga länkar öppnas i nytt fönster. 

Har du frågor om elitidrott och studier? Kontakta vår utbildningsansvarige Oscar Blomberg på This is a mailto link eller 010-476 54 92. 

Är du elitidrottande student och vill delta i Student-VM eller Universiaden? Läs mer här på hemsidan under tävling. 

Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 - 476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten