Hoppa till sidans innehåll

Flera friidrottare från Sommaruniversiaden deltog i Finnkampen i helgen!

26 AUG 2019 14:59
I helgen deltog flera deltagare från Sommaruniversiaden i Finnkampen. En av dem var kulstötaren, Sara Lennman, som till vardags studerar till socionom vid Högskolan i Dalarna.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2019 14:59

Hej Sara, hur gick det i helgen?

 Det gick bra för min del, jag gjorde det jag skulle och tog de poäng det var tänkt att jag skulle ta. Fick dock ingen fullträff så förhoppningsvis kommer den nästa helg på SM i Karlstad! Det blir även min sista tävling för säsongen och redan på måndagen efter drar skolan igång igen! Det har varit en lång säsong och jag ser fram emot lite vila och därefter grundträning.

Vad säger du, Universiaden eller Finnkampen?

– Universiaden och Finnkampen är två helt olika tävlingar och omöjligt att välja mellan. Att ha 10.000 människor på Stockholms Stadion som är där för att heja fram Sverige är magiskt. Samtidigt som att få uppleva Universiaden och dess storhet i arrangemang och deltagande är något helt utöver det vanliga det också. Det är för mycket bra med både mästerskapen för att kunna välja endast en utav dem.

Nu har det gått några månader sen Universiaden, vad är din första tanke när du tänker tillbaka på mästerskapet?

– Så här i efterhand så förknippar jag Universiaden med just den storheten i arrangemang och deltagande. Det var inget jag hade kunnat ens föreställa mig innan. Kommer man någonsin få bo på ett kryssningsfartyg på ett mästerskap igen är ju frågan? En riktig upplevelse var det sannerligen, säger kulkastaren Sara Lenmann.

Tack Sara och lycka till med studierna i höst!

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten