Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emmie Sandberg (SAIF)

En trygg studentidrottsmiljö

28 AUG 2019 17:16
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.
  • Skapad: 28 AUG 2019 17:16

Trygg idrott är ett initiativ av Riksidrottsförbundet för att skapa trygga idrottsmiljöer. Initiativet hjälper dig och din föreningar att arbeta proaktivt för en trygg idrottsmiljö, men är också en plats att vända sig till om det är så att det redan uppstått en misstanke eller liknande på en otrygg idrottssituation. 

Krav på registerutdrag
Vad som är nytt för i år är att under Riksidrottsmötet 2019 togs beslutet om att föreningar ska alltid begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Begäran av registerutdrag ska alltså alltid ske för föreningar som har medlemmar under 18 år.

Sveriges Akademiska Idrottsförbund rekommenderar dock sina medlemsföreningar att begära registerutdrag vid varje nyanställning, även om medlemmarna inte är under 18 år.

  • Läs mer om Trygg idrott här.
  • Läs mer om Sveriges Akademiska Idrottsförbunds riktlinjedokument för en trygg studentidrott här.

 

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten