Hoppa till sidans innehåll

Del 1. De senaste händelserna från Sommaruniversiaden 2019

05 JUL 2019 12:46
Sommaruniversiaden 2019 är igång och det har redan hunnit hända en hel del för Team Sweden. Förutom en del pizzahäng har Team Sweden tävlat i bland annat simhopp, simning, fäktning, bordtennis och tennis. Hur har det då gått? Se mer nedan.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2019 12:46

Den 3 juli inledes Sommaruniversiaden 2019 med en makalös invigning av den 30:onde upplagan av Universiaden i Napoli, Italien. Fanbäraren var bordtennisspelaren, Linda Bergström. Nedan har vi ett axplock av händelser från mästerskapet som beskriver hur det hittils gått för några av våra tävlande i Team Sweden.

Simhopp
Simhopparen Max Burman med sin coach, Bo Sjögren tog sig till semifinal under torsdagen den 4 juli. Efter att Max först hamnat på en 20:onde plats, tvingades USA och Italien att lämna varsin plats då varje land endast får ha två representant med på topp 20-listan. Då stod Max plötsligt på en 18:onde plats. Max hoppade därefter till sig en imponerande 16:onde plats som blev hans slutgiltliga tabellplats. De 12 bästa simhopparna gick vidare till final. Se resulatet från semifinalen här.

Bordtennis
Damerna i bordtennis (lag) vann sin första match mot Saudiarabien, se här för resultat. Senare samma dag stod Chile som motståndare. Även den matchen tog Sverige hem med en säker 3-0 seger. Damernas sista gruppspelsmatch mot Kina slutade dessvärre med en förlust. Damerna är trots det vidare till slutspel som spelas under fredagen den 5 juli kl. 16:00. 

Herrarna i bordtennis mötte Cypern i sin första lagmatch som de vann. Se närmare resultat här. Senare stod Rumänien som motståndare som dessvärre slutade med en förlust för Sverige. Svenska herrarna spelar slutspelsmatch under fredagen den 5 juli kl. 18:00. 

Fäktning
Samtliga damer i fäktning, Åsa Linde, Sonja Löfgren och 
Emelie Mumm, tog sig till slutspel, delfinal 64. Åsa Linde var den spelare som gick vidare till delfinal 32 men gick tyvär inte vidare efter en förlust mot Ryssland. Se hela tabellen här. 

Två fäktare på herrsidan är vidare till delfinal 32, Johan Lewin och Bartlomiej Mancewicz. Se vilka de möter här.

Simning
Det blev en riktig rysare i semifinalen, 400 m frisim, herr. Två simmare hamnade nämligen sist på exakt samma tider (!) varav en var svensken, Adam Paulsson. Adam fick simma om och tävlade mot polacken, Zabrowski, varav Sverige vann och gick till final tillsammans med lagkamraten, Victor Johansson. Adam Paulsson slutade på åttondeplats i finalen och Victor Joansson på en femteplats. Se resultatlistan från finalen här.

Ida Liljeqvist tog sig till semifinal i 50m fjärilsim under torsdagen och slutade på en elfteplats och gick därmed inte vidare till final.  

Tennis
Rebecka Herlogsson förlorade under fredagsförmiddagen den 5 juli mot nationen Kina. Fler resultat här.

Team Sweden
Slutligen är det sociala en viktig del att ta till vara på i truppen, Team Sweden. Därför ska vi även highligta sådana händelser, där det bland annat har ätits pizza (såklart) och visste ni att enligt italiensk tradition får en pizza endast delas i fyra delar (!) - så det har blivit en och en annan stor tugga. Samt har ett antal personer i Team Sweden hejat på från läktaren när Adam Paulsson och Victor Johansson simmade final i 400 frisim. Det kallar vi Team Sweden-anda!

Vi återkommer med fler axplock av händelser från Team Sweden under Sommaruniversiaden 2019. Så länge, följ mästerskapet live antingen på: arrangörrens hemsida, eller livestreama på Fisu.tv. Ni kan även ta del av händelser och uppdateringar från vårt Instagram-konto, @studentidrott. 

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten