Hoppa till sidans innehåll

Dags att föreslå personer till styrelsen!

07 MAJ 2018 13:58
Vid förbundsmötet i oktober är det dags att välja studentidrottens förbundsstyrelse för de kommande två åren. Skulle du eller känner du någon som skulle passa i styrelsen? Läs då mer här!
  • Skapad: 07 MAJ 2018 13:58

Hej!
Den 13–14 oktober 2018 hålls förbundsmöte för Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Undertecknade utgör förbundets valberedning och vi vill på detta sätt uppmärksamma er på er möjlighet och ert ansvar att nominera personer till förbundets styrelse.


Att arbeta i styrelsen innebär ca sex-åtta möten om året (ofta på kansliet i Uppsala/Stockholm men även ute i landet) samt via telefon/Skype. Mellan mötena förväntas ledamoten naturligtvis genomföra en del eget arbete och förberedelser. Hur mycket detta är beror helt på vilket ansvarsområde man har och varierar under mandatperiodens två år. Resa och logi för möten och andra uppdrag som styrelseledamot bekostas av förbundet, men i övrigt utgår inga ersättningar. Att sitta i styrelse är alltså ett ideellt förtroendeuppdrag.

I en bilaga till detta brev berättar vi lite mer om förbundet och om vilken roll en ledamot i styrelsen har. Bilagan kan med fördel lämnas till den/de personer som du ser som lämpliga för ett styrelseuppdrag. Det återstår ett antal månader till förbundsmötet, men vi vill redan i detta skede försöka få fram så många intressanta personer som möjligt. Därför vill vi gärna att du/ni från er förening så snart som möjligt skickar in förslag på namn som ni bedömer kan vara lämpliga för uppdrag i förbundsstyrelsen. Vi söker en bredd utifrån mångfald, geografi, kön och vi tar tacksamt emot tips på inom och utanför den egna föreningen. Utgå ifrån den strategiska plan som finns framtagen för förbundet och relatera till verksamheten. Fokusområden för 2018–2020 är starka föreningar, fysiskt aktiva studenter och framgångsrika samarbeten.

Det möter inget hinder att namnen är ”kalla”. Med detta menar vi att den föreslagna personen inte behöver ha uttalat ett tydligt intresse att bli nominerad. De namn som vi får kontaktas förutsättningslöst av oss och är vederbörande inte alls intresserad så avförs hen från listan. Vi önskar på en ev. kandidat få in namn, vilken förening personen är (eller har varit) verksam i, bostadsort, ca ålder samt kontaktuppgifter.

OBS! Era förslag skickas senast 1 juni 2018 till Cecilia Olsson på SAIF:s kansli, This is a mailto link

I valberedningen ingår:
• Pia Carlsson, ordförande (This is a mailto link, 0702-767872)
• Anders Rönmark, (This is a mailto link, 070-6503823)
• Elisabet Nylander, (This is a mailto link, 070-2394536)

Kontakta oss gärna med dina/era frågor kring att vara med i SAIF:s styrelse. På studentidrott.se kan du läsa mer om vårt förbund och även se vilka som ingår i den nuvarande styrelsen.

Bästa hälsningar
Pia, Elisabet och Anders för SAIF:s valberedning

Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten