Hoppa till sidans innehåll

Campushallens initiativ för att nå nya medlemmar på nya platser

01 JUL 2019 12:18
Sveriges Akademiska Idrottsförbunds medlemsförening, Campushallen/LSIF (Linköpings Studenters Idrottsförening), engagerar sig i den lokala arrangörsgruppen för Parkrun Vallaskogen. Ett initiativ som äger rum samma tid och dag världen över.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2019 12:18

Parkrun är ett gratis motionslopp i löpning som arrangeras varje lördag kl 09:30, året runt i hela världen, om väder och underlag tillåter.

Campushallens/LSIFs verksamhetsidé är att skapa träningsglädje och de jobbar också för att ha verksamhet på andra ställen än dagens anläggning på Campus Valla. Målet är att nå nya personer på nya platser, i Campushallens närområde.

I skrivande stund arrangeras Parkrun på åtta platser i Sverige. Parkrun Vallaskogen är det första i Linköping och Östergötland.

– Det här är ett utmärkt arrangemang för oss som förening att vara delaktiga i, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen/LSIF. Hela upplägget är jättebra då det är hälsofrämjande, inkluderande och kostnadsfritt.

Campushallens målsättning att ha verksamhet i andra områden och att nå nya målgrupper stämmer bra överens med Parkruns verksamhet. Vallaskogen är ett område som ligger strategiskt placerat mellan nya Campushallen-Ebbepark och Campushallen-Vallastaden, så det är naturligt att vara synliga och samverka i det som händer där.

Pia Carlsson fortsätter med att ge tips till andra föreningar som kan tänkas vara intresserade av att göra något liknande;

– Tipset är att kolla upp på sin ort vilka initiativ kring Parkrun eller andra enklare grupperingar av utomhusaktiviteter som finns. Om inte annat så kanske föreningar kan vara med någon gång och sprida information om sin egen verksamhet, säger Pia Carlsson. 

Campushallen erbjuder alla deltagare i Parkrun att kostnadsfritt byta om i deras lokaler, både före och efter loppet. - vilket skapar möjligheter att marknadsföra sina lokaler för nya personer. 

Fakta Parkrun
Parkrun är ett gratis motionslopp på 5 km i löpning som arrangeras varje lördag kl 09:30, året runt om väder och underlag tillåter, i hela världen. Parkrun finns på åtta platser i Sverige och det första loppet arrangerades augusti 2016.

Läs mer om Parkrun här.

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten