Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefin Trogen / studentidrott.se

Student-SM i ridsport 2017

2017-05-22 15:00
I helgen avgjordes Student-SM i ridsport i Linköping. Årets studentmästare korades i individuell hoppning, individuell dressyr samt lag kombination.
  • Uppdaterad: 2018-03-22 14:58

Tävlingen arragerades av Linköpings Akademiska Ridklubb på det nybyggda Smedstad Ridsportcenter i Linköping. Drygt 60 deltagare och supportrar från Lund i söder till Umeå i norr var på plats för att tävla om - eller heja fram - årets studentmästare i ridsport 2017. Det blev en lyckad helg med duktiga ryttare och hästar, fina ritter, lekar, sittning och massa skratt. 

"Det känns fantastiskt roligt efter så många veckor och månader av slit, och såklart att sen få en riktig betalning så här när det verkligen gäller. Vi är så nöjda med hela arrangemanget - alla samarbetspartners, sponsorer, funktionärer och alla andra som har gjort det här arrangemanget möjligt," säger projektgruppen för årets Student-SM. 

Vinnare i individuell dressyr blev Emelie Renman Åquist från Lunds Akademiska Ryttarsällskap. "Det har varit en fantastiskt rolig helg, det är verkligen jätteroligt, hela upplägget med tävlingen och att dessutom vinna gör ju inte saken mindre dåligt. Det är den bästa sporten och jättekul verkligen!" säger Emelie efter vinsten. 

Vinnare i individuell hoppning blev Cassandra Andela från Linköpings Akademiska Ridklubb. "Det känns helt fantastiskt att få ha varit med och tagit del av det här arrangemanget och jag är så glad att det har gått så bra. Det är första gången jag är med i ett Student-SM och det kommer nog inte bli sista. Det har varit superkul, helt fantastiskt!" säger Cassandra efter vinsten. 

Vinnare i lag kombination blev arrangörsföreningen Linköpings Akademiska Ridklubb. "Det känns så jäkla nice, riktigt bra!" säger de efter vinsten. 

 

Här finns en lista på fullständiga resultat.

Skribent: Josefin Trogen
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link

Samarbeten