Hoppa till sidans innehåll

Sommaruniversiaden 2019

05 JUN 2019 10:27
3-14 juli utspelar sig Sommaruniversiaden 2019 i Napoli, Italien. Sveriges Akademiska Idrottsförbund skickar en trupp (Team Sweden) på ca 60 studenter i olika idrotter. En av dem är Cassandra Pettersson som kommer tävla i rytmisk gymnastik.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 10:27

Cassandra Pettersson är just nu Sveriges bästa gymnast och ska tävla i rytmisk gymnastik för Team Sweden i Sommaruniversiaden 2019. Nedan kan du ta del av Cassandras tankar inför mästerskapet samt hur hon ser på sin idrottskarriär som gymnast, kombinerat med studier.

Vad är ditt mål med din idrottskarriär?
 Mitt mål har under 3 år varit att få representera Sverige på VM. Jag har äntligen lyckats & i september representerar jag Sverige i rytmisk gymnastik på VM i Baku!

Hur tycker du det fungerar att studera samtidigt som du satsar på en idrottskarriär? 
 
Jag jobbar 60%, pluggar 50% & tränar upp mot 25h/vecka. Klart det är jobbigt och tufft ibland men oftast går det bra. Vad som skulle underlätta var ju såklart om man kunde tjäna något på gymnastiken. Jag är för tillfället Sveriges bästa gymnast men tjänar inga pengar på det. Vilket såklart hade ökat förutsättningarna för att bli världmästare.

Och så till Sommaruniversiaden 2019, hur ser dina förväntningar ut?  
 Mina förväntningar på mig själv är att lyckas leverera bra program, där jag sätter minst 2 av 4 grenar över 13 poäng. 

Hur populärt är rytmisk gymnastik på den internationella arenan?
 Det är ganska så populärt, det brukar oftast vara rätt bra tryck på läktaren under stora mästerskap. Så som världscuper, VM, EM. Det är mäktigt då man själv är med och tävlar där. 

Vilken känsla kommer du mest troligt åka hem med från Sommaruniversiaden?
 Jag kommer troligen åka hem med en skön och härlig känsla efter tävlingen, oavsett hur det går. Resan i sig är ju ett äventyr med tanke på att evenemanget är så stort, så det kommer bli riktigt kul. 

 

Namn: Cassandra Pettersson
Bor: Örnsköldsvik 
Ålder: 23 år
Klubb: Örnsköldsviks gymnastikklubb 

Vad studerar du: Hälsocoach på Örnsköldsviks folkhögskola. 

Tidigare meriter: SM-guld 2018, svenska cupen guld 2016, 2017, 2018, Rikserie guld 2018, VM debut 2015. 

Kort om universiaden
Universiaden äger rum både på vintern och sommaren vartannat år och anordnas av studentidrottens internationella paraplyorganisation, FISU. Den 30:onde upplagan av tävlingen blir Sommaruniversiaden 2019, som utspelar sig i Napoli, Italien mellan den 3-14 juli.

Universiaden (även kallat Student-OS) är en av världens största multidirotttstävlingar och endast "vanliga" OS är större. För många studenter som åker iväg på ett Student-OS, blir det början på att skapa sig internationella mästerskapserfarenheter att ta med sig för framtiden. 
Läs mer om Sommaruniversiaden på arrangörssidan här

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten