Hoppa till sidans innehåll

SSIF lanserar nytt medlemskoncept

28 AUG 2019 16:41
Stockholms Studenters IF (SSIF) lanserar just nu konceptet "All-In". I stället för att anmäla sig till en enstaka kurs får man nu tillgång till deras fulla träningsutbud, som är mer anpassat efter medlemmarnas varierande vardag.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2019 16:41

Berätta lite kort om ert nya upplägg?

– I höst har vi valt att ge alla våra medlemmar fri tillgång till vårt träningsutbud. Istället för att anmäla sig till en enstaka kurs har vi slagit samman 30 träningsformer i ett multikort som vi kallar SSIF All-In. På så sätt kan alla våra medlemmar välja fritt bland våra sporter och aktiviteter och löpande bestämma vilka pass de vill anmäla sig till varje vecka.

Genom att köpa SSIF All-In får man tillgång både till klassisk gruppträning som Les Mills, dans och yoga, men också till vårat utbud av lag- och racket-sporter. Det som gör att vi skiljer oss helt från andra multikort är att SSIF All-In innefattar pass även i lite mer udda idrotter som t.ex simhopp, fäktning, gymnastik och skridskor, vilket många kanske aldrig hade provat annars, menar Hanna Nilsson, kommunikatör i SSIF.

Hur kom det sig att ni ville ha denna medlemsmodellen? 

– Vi har under flera år fått önskemål från våra medlemmar om större flexibilitet och ökade möjligheter att träna flera gånger i veckan. Genom att göra om vårt upplägg kan vi nu erbjuda våra medlemmar samma högkvalitativa träning som tidigare men också ta hänsyn till att man som student kan ha ett schema där det är svårt att binda upp sig på fasta tider varje vecka.

Totalt sett har vi nästan dubblat antalet pass och strävar efter att kunna erbjuda något för alla oavsett tidigare träningsintresse. Vi vill vara föreningen som är lika inkluderande för dem som precis börjat träna och för dem som hållit på hela livet. För oss är träningsglädjen och sammanhållningen två av de viktigaste komponenterna i en lyckad satsning. 

Hur lång har processen varit för att skapa denna förändring? 

– Det här steget är slutet på en lång process, där vi hela tiden försökt vara lyhörda för våra medlemmars önskningar. Det svåraste har varit timingen eftersom det är en stor förändring som påverkar föreningen på många plan samtidigt. Vi har valt att helt byta hemsida och anmälningssystem för att lättare kunna hantera de ny processerna med till exempel bokning av pass. Och med alla förändringar kommer ju alltid en del oförutsedda händelser, förklarar Hanna. 

Har ni några lärdomar som ni kan skicka med till andra föreningar?

– Eftersom våra medlemmar sen tidigare har anmält sig till en specifik kurs har vi många deltagare med ett specialintresse. För att tillgodose deras behov har vi fortfarande ett nivåindelat utbud inom SSIF All-In som man enbart får tillgång till genom att intyga tidigare erfarenhet. På så sätt säkrar vi kvaliteten på passen och ser till att man fortfarande har möjlighet att utvecklas inom föreningen. Detta har varit väldigt uppskattat av tidigare medlemmar som värderar sammanhållningen och känslan av att träna med likasinnade. Annars är nog den allmänna rekommendationen att börja i tid och göra en sak i taget.

Vilka kurser är populära hos er och vilka kurser rekommenderar du?

 – Helt klar gymnastiken tillsammans med volleyboll, de är våra mest populära idrotter. I det nya konceptet har vi tredubblat antalet platser och introducerar funktionell gymnastik och akrobatisk gymnastik som komplement till den klassiska redskapsgymnastiken. Även om man inte testat gymnastik sen skoltiden rekommenderar jag verkligen att gå på någon av de passen!

Rekommenderar matchspelsgrupper som  är unika för ett träningskort. I SSIF All-In ingår 40 h i veckan med matchspel inom fotboll, volleyboll, basket, innebandy och badminton. Dit kan alla som gillar att spela, men inte har ett eget lag anmäla sig, tipsar Hanna. 

Läs mer om SSIF:s koncept här

Skribent: Emmie Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss!  

Facebook


Instagram

Twitter
YouTube_logo
 flickr_logo_46469750

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link

Samarbeten